След ремонта на „Графа“ екип ще изследва релсовия път за още потенциални дефекти

Анализът ще се плаща от общинския бюджет

Снимка: Спаси София
16:20 13.06.2019
Столична община е възложила на научен екип да изготвят математически модел на конструкцията на релсовия път на току що ремонтираната столична ул. „Граф Игнатиев“. Това заяви зам.-кмета по транспорт Дончо Барбалов. Целта е да се провери дали начинът, по който са монтирани материалите, ще удържи на температурните разширения и дали са възможни други дефекти.

За анализа ще бъде платено от общинския бюджет. Той ще се прави няколко месеца след официалното пускане на релсовия път в експлоатация. 

"Краткосрочното решение на проблема е днес до края на деня да бъдат поставени допълнителни фуги близо до линейните отводнители, за да се избегнат евентуални (бъдещи) проблеми, свързани с температурното разширение", коментира Барбалов, цитиран от „Дневник“. Той увери, че ремонтът ще бъде за сметка на фирмата изпълнител „Джи Пи Груп“. 

"За нас е важно да се направи изчисление на целия релсов път, настилки, свързани с температурни разширения деформации и т.н. Целта чрез научен процес да се стигне до обоснован извод, че това, което се прави в момента, е окончателно решение на проблема", уточни зам.-кметът.

През уикенда по новоремонтираната улица се появиха проблеми с надигната настилка на трамвайното трасе. Причината бе в температурното разширение.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | ремонт | Граф Игнатиев | Спаси София | трамвайно трасе | Дончо Барбалов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини