Слухове около iPhone 11 нашепват за поредно разочарование (снимка)

В мрежата се появи визия на протектор, която подсказва за характеристиките на телефона

21:31 25.06.2019
Два месеца остават до лансирнато на „най-добрия досега iPhone” (както Apple обичат да наричат всеки свой следващ смартфон), а вече в медийното пространство се тиражират слухове за новото устройство. Те се пускат от различни агенти по веригата за доставки на компанията, като производители на периферни компоненти например. Чутото обаче не вещае нищо кой знае колко хубаво. 

Последните подробности идват от Olixar, пише Forbes. На сайта MobileFun са показани протектори за новия iPhone и от тях личи, както се и очакваше, че компанията няма да предложи съществени промени по дизайна спрямо този на iPhone X от 2017 г. Иначе, от картинката става ясно още, че сензорите в задната част ще бъдат групирани в квадратно обособена зона. Там ще е разположена и тройна камера. Отпред пък се запазва тъй нареченият прорез, където е събрана фронталната оптика. За разлика от други играчи на пазара, Apple явно ще се придържа към него засега. 

Още по-голямото разочарование, че не се вижда така очаквания USB-C порт за зареждане, въпреки че бета версията на iOS 13 вече подсказа за наличието му. 

Решението на Apple да се придържа към дизайна на първото поколение iPhone от серията „Х” е в най-добрия случай мързеливо, пише Forbes, отбелязвайки също, че тази визия е по-скоро грозна за иначе високи стандарти на компанията, водени от максимално изчистените и стилизирани форми.  

Отделно от това, видимо липсва напредък по отношение на глобалните цели за намаляване на електронните отпадъци (има се предвид USB-C порта за зареждане, бел.р.). 

Междувременно смартфон продажбите на Apple вече се задъхват и не показват предишния ежегоден растеж. А iPhone революцията на Тим Кук, засега поне, стои закотвена в миналото. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | камера | нов | протектор | слухове | нов смартфон | iPhone 11

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини