Службата за картели в Германия завежда дело срещу решение за Facebook

Заповедта компанията да събира по-малко данни бе отменена

Снимка: БТА
21:45 26.08.2019
Германската служба за картели ще обжалва решението на окръжния съд да прекрати наложените на Facebook Ограничения за събиране на данни, като за целта ще се обърне към Федералния върховен съд, съобщава Reuters, позовавайки се на местните органи. 

В началото на 2019 г. органите в Германия разпоредиха на Facebook да ограничи практиките си за събиране на лични данни на потребителите. Решението бе взето след тригодишно разследване, заключило, че компанията злоупотребява с монополното си положение, както и по-малко от година след влизането в сила на GDPR (Общия регламент за защита на лични данни на ЕС). 

Спирането на заповедта означава, че засега социалната мрежа се освобождава от задължението да изпълнява решението на регулатора. „За да изясним въпроса, подаваме жалба във Федералния съд“, казва Андреас Мунд, ръководител на Федералната служба за картели. 

Окончателното решение за обжалването ще бъде взето на по-късен етап. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: съд | дело | Германия | facebook | лични данни | събира

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини