Софийският градски съд обяви сделката за "Царските конюшни" за нищожна

Според съда цената, на която са продадени имотите, е в пъти под пазарната

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
Софийският градски съд обяви за нищожна сделката, с която бившият областен управител на София Веселин Пенев продаде терена под комплекса "Царските конюшни" на фирмата "Евротрансбилд" ООД. 

Според магистратите сделката противоречи на добрите нрави заради занижените цени, на които държавата е продала имоти на частна фирма. 

За апетитните имоти, разположени в центъра на София, държавата е получила сумата от 658 870 лв. Според съдийския състав продажната цена, определена от държавата, е в пъти по-малка от действителната.

Припомняме, че сделката за продажбата на "Царските конюшни" бе одобрена със заповед на Веселин Пенев в края на миналата година. Дружеството "Евротрансбилд" стана едноличен собственик на имотите с площ 7,3 дка.

Решението на СГС идва след две независими оценки от вещи лица. И двамата експерти са оценили имотите по-високо, от сумата, за която е сключена сделката. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Столична община | сделка | Софийски градски съд | царски конюшни