„Софтуер Груп“ открива 200 нови работни места в България до 2021 г.

Технологичната компания подписа договор с Европейската инвестиционна банка за 18 млн. евро

Снимка: Pixabay
„Софтуер Груп“ ще разкрие 200 нови работни места в България до 2021 г. Това стана ясно днес на специално събитие, по време на което технологичната компания подписа договор с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за инвестиционен заем в размер на 18 млн. евро.

Финансирането е от Европейския фонда за стратегически инвестиции (ЕФСИ), компонент от Инвестиционния план на Европа (Планът „Юнкер“). Сключването на сделката е отнело шест месеца.

Финансирането ще се използва по две направления - R&D и иновации, бизнес развитие и маркетинг. В идните три години компанията ще се фокусира върху развитието на нови технологии, платформи и продукти в сферата на застраховане, факторинг и Интернет на нещата (IoT).

„До момента Планът "Юнкер" е мобилизирал общо 43 млрд. евро допълнителни инвестиции в цифровия сектор. Тези средства са изключително важни, за да могат европейските предприятия да бъдат конкурентни в съвременния свят. Двата нови проекта в България са чудесна новина и една от причините за това е, че отварят нови хоризонти пред малките и средни бизнеси. Пожелавам на повече компании в България и не само да последват този пример и да използват всички налични възможности да се развиват“, каза Европейският комисар по цифровата икономика и цифрово общество Мария Габриел.

Що се отнася до работната сила, новите позиции ще бъдат свързани с развитието на продукти и решения. Профилът на търсените специалисти включва софтуерни архитекти, инженери и разработчици, специалисти по качество (Quality assurance), инженери по техническа поддръжка, бизнес анализатори и ръководители на IT проекти.

По думите на Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на „Софтуер Груп“, моментът е исторически за компанията заради етапа на развитие, на който се намира.

В тази връзка Вазил Худак, вицепрезидент на ЕИБ, обърна внимание, че след като вече има развита стартъп инфраструктура, е редно да се намери начин за финансиране и на стратегическо развитие на компаниите чрез географското им разпространение.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работни места | работа | ЕИБ | IT специалисти | Software Group | ИТ | програмисти | Софтуер Груп | инвестиционен заем

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини