Спад на американските индекси под натиска на технологичните акции

Акциите на Apple поевтиняха в понеделник с повече от 2%

Ценните книжа в понеделник загубиха стойност, след като понижение на акциите на Apple оказаха натиск върху широкия индекс S&P 500. който изостана с близо половин процент до 2975. 95 пункта. Dow Jones Industrial Average завърши деня с 115.98 пункта по-ниско, след като загуби 0.43 на сто. Nasdaq Composite от своя страна се раздели с 0.78% до 8098.38 пункта. Акциите на Apple поевтиняха в понеделник с повече от 2%, след като анализатор от Rosenblatt Securities понижи рейтинга на акциите към „продажба“ от „неутрално“. Според информацията, компанията ще се изправи пред фундаментално влошаване през следващите 6 до 12 месеца, след разочароващите продажби на iPhone и забавения растеж на други продукти. 

Акциите на европейските борси завършиха първия ден от седмицата на отрицателна територия, дори и след като добрите данни за пазара на труда в САЩ разсеяха очакванията за намаляване на основния лихвен процент. Немският индекс DAX се понижи с 0.20 процента до 12543.51 пункта, докато търговията в Лондон изпрати индекса FTSE 100 при 7549.27 пункта. Банковите акции в Европа бяха сред най-губещите в резултат на новината от Deutsche Bank, която смята да намали търговските си операции, инвестиционното си банкиране и да затвори  хиляди работно места като част от плана за преструктуриране. 

Цените на златото се понижиха през изминалия ден с нарастващите очаквания, че Федералният резерв на САЩ няма да намали агресивно лихвените проценти по-късно този месец, когато ще се проведе заседанието на Фед. „Жълтият метал“ приключи деня под 1400 долара за тройунция, след като се раздели с 0.23%, докато среброто се пребори с щатския долар и поскъпна с 0.16% до  $15.03.  Цената на петрола продължи да пада и през новата седмица покрай опасенията за спад в световната икономика, което ще доведе до липса на търсене на нефт. Лекият суров петрол се търгуваше на цена от 57.50 долара за барел в края на деня, докато сортът Брент поевтиня до $63.90.

Икономически данни – Швейцария 

В ранните часова на работния ден Швейцария ще публикува данните за равнището на безработица. Прогнозите на анализаторите са за спад на безработицата с 0.1% до 2.2%. Ако данните бъдат потвърдени може да очакваме засилване на швейцарския франк спрямо основните му конкуренти.

Производителят на самолети Airbus е основният конкурент на Boeing, които отново изпитват затруднения поради дефекти в някой от своите модели самолети. Това би насочило доста авиокомпании към избора на самолети от марката Airbus и очакваме възходящото движение да продължи да се развива до нови исторически максимуми. Корекция на цената или тестване нивото на подкрепа около $112 е подходящ момент за покупка.

Валутната двойка започна деня с понижение, но се задържа над зоната на подкрепа при 0.6950. Въпреки добрите изгледи за понижение на австралийския долар, ние смятаме, че при задържане на цената над зоната на подкрепа и формиране на възходящо пресичане от индикатора Стохастик, ще видим бързо поскъпване с опит за пробив над 50 периодната средна и възстановяване на основния възходящ тренд.

Среброто върна част от натрупаната печалба, след силните данни за щатската валута, което може да изпрати метала под психологическото ниво от $15. Индикаторът Стохастик показва начало на ново низходящо движение, което най-вероятно ще остане ограничено от тренд линия и нивото 14.80. 

Японският индекс консолидира, като се опитва да покрие гапа от миналата седмица. При неуспех за понижение под 50 дневната средна ще започне нова възходяща вълна, която предполагаме, че ще остане ограничена  под максимума при нивото 22500. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: петрол | брент | пазар | акции | злато | природен газ | фондови пазари | щатски акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини