SquareTrade: iPhone 11 Pro е най-здравият смартфон от поколения

Той оцелява след редица разрушителни тестове

Снимка: БТА
20:05 24.09.2019

Новата партида смартфони iPhone 11 вече е по рафтовете на магазините. Освен че превъзхожда предшественика си с камера, батерия и производителност на процесора, новият смартфон на Apple може да се похвали и със здравина.

Външният вид на новите iPhone модела е подобен на миналогодишния, с изключение на кмаера сета и матираното стъкло. И трите смартфона разполагат със сандвич-стъкло, което според редица тестове демонстрира завидна здравина.

Най-малкият от трите нови модела iPhone модела се оказва „най-издръжливият от поколения“, който вероятно ще преживее куп случайни инциденти. Това е основният извод на SquareTrade, който подложи и трите смартфона на обширни тестове. Изпускане от около два метра по всяко вероятност ще доведе до поражения, затова експертите съветват човек все пак да го обезопаси с претектор. Няколко други теста обаче показват, че и трите телефона ще понесат падания от по-ниска височина.

Интересното при тестовете на SquareTrade е, че iPhone 11 Pro е първият смартфон, оцелял от страховития тест на компанията „с почти никакви повреди“, както се вижда във видеото по-долу. След редица разрушителните експерименти – на изпускане, потапяне, търкаляне, огъване и пр. „открихме, че новият iPhone 11 Pro е най-издръжливият iPhone, който сме тествали от поколения“, каза вицепрезидентът на SquareTrade и глобалният креативен директор Джейсън Сицилиано.

„Това е първият смартфон, оцелял от нашия тест, който симулира ефектите на многократни, случайни въздействия, преживени от смартфон при продължителна употреба. Това е истинско постижение, що се отнася до издръжливостта. Въпреки това, изпускането на който и да е от новите модели iPhone 11 на тротоар без калъф, с лице надолу или назад, все още може да причини сериозни щети, както видяхме при нашите тестове“, обяснява още той.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: тест | стъкло | чуплив | iPhone 11 | iPhone 11 Pro | здравина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини