Starbucks създава фонд от $100 млн. за инвестиции в стартъпи

фондът ще бъде управляван от Valor Equity Partners

19:24 20.03.2019
Starbucks Corp инвестира 100 млн. долара в новосъздаден фонд, който ще бъде управляван от инвеститора Valor Equity Partners, за да насърчи компаниите, които разработват нови технологии и продукти за хранително-вкусовата промишленост.

Фондът Valor Siren Ventures Fund по-късно ще се стреми да набере още 300 милиона долара, заяви най-голямата в света верига за кафе в сряда, преди годишната си среща с акционерите.

"Ние сме вдъхновени и искаме да подкрепим творческия, предприемачески бизнес на бъдещето, с когото можем да изследваме търговски отношения занапред", заяви главният изпълнителен директор на Starbucks Кевин Джонсън в изявление.

Starbucks потвърди своите дългосрочни цели за приходи и печалба и заяви, че ще изкупи обратно акции на стойност 2 млрд. долара като част от ангажимента да върне $25 млрд. на акционерите до 2020 г.

Годишното събрание на акционерите идва в момент, когато веригата за кафе се бори със забавящото се представяне на бизнеса си в САЩ чрез обновяване на магазините си и въвеждане на по-свежа храна и студени напитки.

Акциите на компанията нараснаха с около 11% от началото на годината, в сравнение с 13% печалба на индекса S&P 500.

Valor Equity е ранен инвеститор в Tesla и неговото портфолио включва инвестиции в базираната в Чикаго Roti Modern Mediterranean и Wow Bao.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: храни | инвестиции | фонд | Starbucks | стартъпи | хранителна промишленост