5 стартъпа, които променят пътуването и туризма

Снимка: Pixabay
С мобилен интернет и телефон в ръка пътуването никога не е било по-лесно – дали чрез улесняване на процеса по чекиране, или на възможностите за планиране на цялото пътешествие. По всички личи, че иновациите в туристическата индустрия се развиват и едва ли ще спрат скоро. 

British Airways и Founders Forum организират пичинг събитие за стартъпи, изграждащи иновативни технологични решения и услуги  в сектора, които имат потенциал да трансформират пътуването като преживяване. 

От всички подадени заявление, 12 са избраните да представят идеите си пред жури. А петте най-добри от тях достигнаха полуфиналите. Ето и повече за тях. 

1. PruvoЦелта на Pruvo е да ви спести пари, дори след като вече сте запазили хотелска стая. Човек праща по имейл направената резервация до приложението, а то започва да следи цената по света и дали тя ще се понижи. Ако това се случи Pruvо известява потребителя, а той може да анулира първоначалната и да си направи нова, по-евтина резервация.

2. TribdTribd свързва соло пътници, търсещи приключенски спортове, за да ги свърже със съмишленици. Идеята е да помогне на хората да си намерят компания, с която да планират заедно приключението си. 

3. PlutoТова застрахователно приложение, насочено към милениълите, за които тези процедури са досадни. Апликацията им дава възможност за персонализирана полица. А 1 лира от цената на всяка отива за благотворителна организация, която работи за намаляването на отрицателното въздействие на туризма върху околната среда и местните общности. 

4. Reynolds AeroСтартъпът се занимава с проектирането на и производството на газови торбини за безпилотни летателни апарати. Първият им продукт е R500 – 50-килограмов турбореактивен двигател за самолети с неподвижно крило MTOW, който допринася за понижаване на разхода на гориво. 

5. Winding TreeWinding Tree използва блокчейн технология за екосистема  с отворен код, която служи за инвентаризация на хотели и авиокомпании. В момента пейзажът е доминиран от платформи за резервиран като Expedias и Booking.com, които затрудняват навлизането на нови компании на пазара. Winding Tree е децентрализирана система, позволяваща на компаниите да управляват директно своето разпространение, избягвайки по този начин посредници.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: застраховка | телефон | хотел | ваканция | приложения | пътешествия | пътуване | резервация | чекиране

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини