4 странни, но вкусни шоколадови комбинации

Шоколадът се съчетава със сладки и солени храни по необичайно добър начин

Снимка: Pixabay

Само защото звучи погрешно, не означава, че е грешно. Шоколадът може да е един от най-разнообразните съставки в изкуството на готвенето. Съчетава се със сладки и солени храни по необичайно добър начин. Вижте някои от странните шоколадови комбинации:


Бекон + шоколад

Това не изглежда и не звучи толкова зле. Готвачите, които обичат да експериментират с вкусове, наистина използват тази комбинация. Плътността и солеността на бекона вървят много добре с шоколада.


Авокадо + Шоколад

Авокадото не е тук само защото звучи по-здравословно. Тази комбинация може да направи изненадващо добра, здрава и кремообразна шоколадова глазура на всеки десерт.

 

Сирене + Шоколад 

Нека просто кажем, че никога повече няма да трябва да избирате между солено и сладко със сирене и шоколад. Колкото и странно да звучи, всъщност можете да направите разбиващ сандвич със сирене на скара с тъмен шоколад и пармезан като пълнеж.

 

Сладък картоф + шоколад

Всичко, потопено в шоколад, не е лоша идея. Сладостта на картофите и вкусът на тъмния шоколад се допълват взаимно. Чипсът от сладък картоф, потопен в тъмен шоколад, може да е следващата ви любима закуска.



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сирене | шоколад | авокадо | foodpanda | бекон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини