„Свидетели сме на силните чувства на Симеонов към мен“

Николина Ангелкова, министър на туризма

17:17 04.04.2019
„Свидетели сме на силните чувства на Валери Симеонов към мен“.

Така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира днешното изказване на депутата от НФСБ Валери Симеонов в Народното събрание, с което той насочи журналистите към притежаван от министъра имот в кв. „Овча купел“ с обща разгърната площ от около 160 кв. м. В последствие стана ясно, че той наистина е на Ангелкова и е купен през 2008 г. на цена от 75 хил. лв., или около 500 лв. на квадрат.

„Става въпрос за апартамент, купен през 2008 г. от моите родители на мое име. Площта му е 160 кв. м. Другото са гараж и общи, а цената е 75 хил. лв. Трябва да се има предвид, че става въпрос за сделка на груб строеж, на Акт 14, с всички рискове, което носи това - дали ще се получават другите актове, дали и кога ще бъде завършена сградата и с всички допълнителни разходи след това“, обясни Ангелкова, след като кацна на Летище София.

Тя показа нотариалния акт пред журналистите и добави, че е купен на пазарна цена, а не на данъчна оценка. „Имам и документ за пазарна оценка, утре ще го представя. Пазарната оценка е направена от лицензиран оценител“, каза Ангелкова.

Тя каза, че парите за покупката на имота са изцяло от родителите ѝ. „Всички данъци са платени върху тези 75 хил. лв.“, добави тя.

Тя е категорична, че всичко може да бъде доказано и няма притеснение.

„Не мога да обясня поведението на Валери Симеонов. Не съм разговаряла с премиера Бойко Борисов. Веднага ще се чуем. Каквото разпореди Борисов, аз ще го направя. За мен е важно да си върша работата според закона, да следваме това, което сме начертали като приоритети. Лошо е, че се правят внушения и манипулации без доказателства“, каза министъра на туризма.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.