Тереза Мей „е свършена” и ще бъде „промушена с нейната сабя”

Пише The Saturday Telegraph в днешния си брой

Снимка: БТА
„Тереза Мей „е свършена“ и ще бъде „промушена със собствената ѝ сабя”. Такъв коментар са направили двама висши служители на Даунинг Стрийт пред The Saturday Telegraph, според които това е цената за сделката ѝ за Brexit.

Те обаче смятат, че Мей трябва да избегне този сценарий и да докаже, че може „да си тръгне с достойнство”. Редно е, според тях, тя да бъде оставена да си подготви график за напускане на поста, ако иска смислен вот за сделката по Brexit.

Служителите ѝ смятат още, че Мей завинаги и трайно „изгуби доверието на евроскептиците“. Тя ще трябва да потърси нов лидер за Консервативната партия, когото да предложи на конференцията през октомври.

Този сигнал идва малко преди края на седмицата, за когато премиерът е планирала да прекара времето си с консервативните евроскептици и депутатите от Демократичната юнионистка партия за трети смислен вот по нейния проект.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | сделка | Brexit | Брекзит | Тереза Мей | напускане на Великобритания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ