Тикет системата в София ще се забави поне с още година

Българо-турски консорциум ще изгради електронната билетна система срещу общо 83 млн. лв.

17:31 31.05.2019
Новата система за таксуване в столичния транспорт няма да заработи поне още година. Това каза Методи Аврамов, директор на иновациите в Центъра за градска мобилност пред БНР

„Системата за таксуване, тя няма да е факт още поне една година. Тази система ще даде вече възможност за плащане на пътуването, мобилни апликации, през Интернет, през уебсайт, естествено безконтактни карти, като голямото предимство на тази система е, че ще даде възможност за заплащане на реално използваната услуга, тоест дали ще е по време, дали ще е по разстояние, дали ще е по брой спирки, това вече оставяме на Столичния общински съвет да реши“, коментира Аврамов.

„Системата ще даде този инструментариум, който в момента, да, все още имаме тъй наречените перфоратори от ерата на Флинстоун, които продупчват билета и е много трудно да обясним как все още съществува подобна система, но до година-две вече ще бъде напълно цифровизирано билетоиздаването в София“, заяви той.

Той допълни, че в момента се работи за интелигентна система за светофарите, за да може ако градският транспорт закъснява да се осигурява приоритетното му движение.

Припомняме, че в края на миналата година бе подписан договорът за изграждането на електронната билетна система за градския транспорт в столицата. След обжалване на търга на всички възможни нива е избран първият в класирането – консорциум „Си Ен Си София тикетинг систем“, в който влизат българските технологични компании „Компютърнет сървисиз“ и „Тикси“ и турското дружество „Асис Електроникс“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | билети | ЦГМ | електронна система | тикет система

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини