Тръмп: Китай не може да се сравнява с гениите по фланелки в Силициевата долина

Американският президент е уверен в надмощието на САЩ

Снимка: БТА
Американският президент Доналд Тръмп защити технологичната доминация на САЩ и каза, че Китай не може да се сравнява с „гениите в Силициевата долина, които се разхождат по фланелки“. В интервю за CNBC той отхвърли всички опасения, че азиатската страна ще победи неговата родина при 5G разработките. 

„Китай, колкото и големи да са – а те са страхотни – нямат и приблизителна част от възможностите на нашите гении в Силициева долина, които се разхождат по фланелки и струват по 2 млрд. долара“, коментира Тръмп. Според него в Китай нямат никакъв гений като тези хора и на практика го признават. 

Технологичната студена война между САЩ и Китай се задълбочи, откакто Вашингтон забрани на американските фирми да продават продуктите си на Huawei заради опасения, че гигантът служи за шпионаж на Пекин. 

Huawei заяви, че ограничаването на бизнеса ѝ ще навреди единствено на интересите на САЩ и ще доведе до изоставането на американската страна от 5G новостите, които тепърва предстои да се разгръщат. Неотдавна най-големият мрежов доставчик в Русия сключи сделка с Huawei за изграждането на 5G интернет през 2019 и 2020 г.

Тръмп отвърна задочно, че САЩ ще „водят много скоро“ в надпреварата за внедряването на 5G. 

Двете най-големи икономики в света навлязоха в търговска война, откакто напрежението помежду им ескалира през миналата година и последователно започнаха да си налагат солени тарифи за внос. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | Доналд Тръмп | 5G | търговска война | Силициева долина | гении

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини