Тръмп се притеснява от сливането на United и Raytheon

Американският президент има опасения, че това ще доведе до намаляване на конкуренцията в аерокосмическия и отбранителен бизнес

Снимка: БТА
Президентът Доналд Тръмп се опасява, че сливането между United Technologies и Raytheon ще навреди на конкуренцията и ще направи по-трудно за американското правителство да преговаря по договорите за отбрана.

„Малко съм загрижен за United Technologies и Raytheon“, каза Тръмп в интервю за CNBC. Според него опитът със сливанията на авиокомпании е показал, че става все по-трудно да се преговаря с тях.

Запитан дали той лично ще има проблеми със сливането, Тръмп отговори: „Само ако имат еднакви продукти. Това би ме обезпокоило“.

Американският президент многократно изрази загриженост относно намаляващата конкуренция в аеронавтиката. „Когато чуя United и когато чуя Raytheon, когато чуя, че се сливат, дали това не означава по-малко конкурентоспособност? Вече не е конкурентоспособен“, каза Тръмп.

„Просто искам да видя конкуренция. Това са две велики компании, аз ги обичам и двете. Но искам да видя, че не вредим на нашата конкуренция“, каза Тръмп.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Доналд Тръмп | военна индустрия | сливане на компании

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини