Цените на нефта паднаха с 2% и ще продължават надолу

За един месец стойността на европейският сорт Brent е паднала с над 12%

Снимка: Pixabay
Фючърсните цени на нефта на световните борси продължават тенденцията си към понижение. Към 16 ч. българско време европейския петролен еквивалент Brent се търгуваше за 59.35 долара барела, което е спад с 1.95%. Западнотексаският лек суров петрол (WTI) се понижи 2.07% - до 53.59 долара за барел.

Месец по-рано, когато фючърсите на Brent се търгуваха средно 67.92 долара/барел, спадът на петролните цени е вече над 12%. Тогава стойността на петрола скочи рязко заради ракетната атака срещу големи нефтени съоръжения на саудитската държавна петролна компания Saudi Aramco.

Според анализаторите петролните фючърси ще запазят низходящата си тенденция в резултат на данните за инфлацията в Китай и неувереността за скорошно прекратяване на търговската война между Пекин и Вашингтон. Върху цените на черното злато действат и данните за възобновяване на работата на еквадорската петролна компания Petroamazonas след възникналите протести в нейните нефтени полета.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена на петрола | цена на нефта | поевтиняване на петрола

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ