Uber пуска електрическите си велосипеди под наем и в Лондон

Услугата първоначално ще е достъпна в квартал „Айлингтън“

Снимка: Uber

Uber пуска услугата си за отдаване на електрически велосипеди под наем във Великобритания. Приложението Jump bikes ще заработи в Лондон, предлагайки 350 велосипеда на британците.

В британската столица Uber ще се конкурира с глобалната фирма на пазара на електрически велосипеди Lime.

Услугата първоначално ще е достъпна в квартал "Айлингтън" като компанията се надява да се разшири до други лондонски квартали през следващите месеци.

Потребителите на Uber могат да намерят през GPS велосипедите чрез приложението, да ги отключат, като сканират QR кода на кормилото, като това ще струва 1 паунд, а след това по 12 пенса на минута като първите 5 минути ще са безплатни. Водачите обаче ще трябва да оставят колелата в специални зони за обслужване и ако не го направят ще бъдат глобявани с 25 паунда.

Този ход е последната експанзия на спорния модел на Uber в Лондон, където компанията наскоро започна да описва алтернативите на обществения транспорт в приложението си.

Велосипедите Jump са на разположение в САЩ и Канада, Берлин, Брюксел, Лисабон и Париж.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цени | Лондон | приложение | Uber | Jump Bikes | електрически велосипеди под наем

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини