Uber пуска своя автобусна услуга в Европа

Тя позволява да се запази място в автобус

Снимка: Uber
Гигантът в споделеното пътуване Uber стартира първата си автобусна услуга в Европа. Компанията избра украинската столица Киев за старта на UberShuttle, която ще позволява на пътниците да запазват място в автобус.

Рекламирана като "ежедневно пътуване без стрес", услугата ще съперничи на жълтите микробуси в Украйна, които пътниците спират по маршрута си.

UberShuttle оперира в други градове, като Кайро, Египет, но това е първото пускане на услугата в Европа.

Група от високопоставени служители от американското посолство, украински и китайски правителства се присъединиха към регионалния мениджър на Uber за старта на новата услуга.

Украинският министър на инфраструктурата, който присъстваше на старта, съобщи, че Украйна се превръща в център на "цифровите иновации".

UberShuttle стартира като пилотна програма с четири маршрута в рамките на Киев на цена между 15 и 30 украински гривни (приблизително € 0,5 - € 1) в зависимост от разстоянието.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автобус | Uber | автобусна услуга | UberShuttle | микробус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини