Unicredit въвежда отрицателни лихви по големите депозити от догодина

Във всички държави, където банковата група оперира

Снимка: Unicredit
16:27 10.10.2019
Unicredit, най-големият кредитор в Италия, работи по мерки за прехвърляне на отрицателните ставки на Европейската централна банка върху клиенти, притежаващи над 100 000 евро в своите сметки, заяви изпълнителният директор Жан-Пиер Мустие.

Миналия месец ЕЦБ намали лихвите по депозити с още 10 базисни пункта до -0.50%, припомня Ройтерс.

Мустие, който е председател на Европейската банкова федерация, каза в интервю за френския телевизионен канал BFM Business, че „отрицателните ставки оказват значително влияние върху приходите на европейските банки“.

За да се противопоставят на това, банките „могат да прехвърлят отрицателни лихвени проценти за всеки случай на големи компании или някои големи клиенти“, каза той, описвайки такива клиенти като тези с депозити над 100 000 евро. 

Уникредит работи за финализирането на такива мерки в страните, в които банката оперира, „така че те да бъдат напълно действащи през следващата година“, каза Мустие.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: депозити | UniCredit | отрицателни лихви | Жан-Пиер Мустие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини