Уолстрийт е в очакване на данните за заетостта в САЩ

Снощи индексите завършиха на зелена територия въпреки трудния старт на търговията

Снимка: БТА
Въпреки негативния старт на борсовата търговия вчера индексите на Уолстрийт успяха да изпратят четвъртия работен ден с повишения. Тласък даде новината, че преговорите между САЩ и Мексико са подновени, след като в сряда изгледите за споразумение не бяха добри. Бенчмаркът на 30-те сини чипа Dow Jones нарасна с 0.71% до 25 720 пункта, широкият S&P 500 прибави 0.61% до 2 843, а технологичният NASDAQ – 0.53 на сто до 7 615.

На Стария континент британският FTSE нарасна с над половин процент до 7 259 пункта, но DAX и САС не успяха да изпратят положителна серия и приключиха борсовата търговия на червена територия със спадове от 0.23% и 0.26% до съответно 11 953 и 5 278 пункта. Това се случи след като Европейската централна банка отново не промени лихвените проценти и измени минимално перспективата си икономиката на Еврозоната за тази година. Новите прогнози на банкерите са за ръст от 1.2% вместо 1.1% спрямо предходния доклад.

Очакванията за 2020 и 2021 г. обаче са занижени до 1.4%. Повишаване на ставките няма да има поне до първата половина на 2020 г., а след новината еврото поскъпна. Сред корпоративните новини изпъкна оттеглянето на офертата на Fiat Chrysler за сливане с френския автомобилостроител Renault, като акциите на втората компания поевтиняха с 6.4 на сто.

На стоковите пазари американският лек суров петрол поскъпна с 2.68% до 53.09 долара за барел в края на деня. Европейският му конкурент Брент също нарасна – с 2.8% до 62.28 долара. Златото и среброто също увеличиха цената си с 0.39% и 0.56% до 1 335 и 14.88 долара за тройунция.

Доходността по 10- и 30-годишните американски ДЦК достигна съответно до 2.13% и 2.622%.

Акценти днес

Nonfarm Payrolls – САЩ

След доклада на ADP в сряда, в петък в 15:30 ще бъде публикуван държавният отчет за промяна на броя на заетите в неселскостопанския сектор в САЩ, който се публикува всеки първи петък от месеца. Очаква се ръст от 178 хиляди нови заети лица през май спрямо 263 хиляди за април. Информацията е със сериозно икономическо значение и се очаква волатилност на пазарите. По-голям брой от прогнозите ще даде тласък на щатския долар. По същото време ще бъде изнесена информация и за безработицата в страната, като се очаква да няма промяна от досегашното ниво на 3.6%.

Инструмент на фокус - Facebook

След като цената на акциите на Facebook проби 50-дневната средна ЕМА и линията на подкрепа, котировките се понижиха за кратко до 50% от корекцията на Фибоначи, като през последните дни правят опит да възстановят част от загубите, но все още не са се изкачили над 169 долара при 38.20% от корекцията. Ако това се случи, ще може да се разглежда по-краткосрочна графика за удачен момент за покупка с цел отново стойностите около 50-дневната средна и след това – възстановяване на движението от началото на годината и потенциално нови максимални стойности.

EUR/JPY

След като през май и част от април котировките се движеха в низходящ канал, вчера те се изкачиха над горната му граница на съпротива, а индикаторът Стохастик излезе от зоната на разпродажбите. Очакваме валутната двойка да се изкачи до 50-дневната средна и да я тества, като неуспех ще даде възможност за къса позиция с цел възстановяване на движението в рамките на канала. При пробив ще може да се купи с цел около 125.00.

Coffee NY

Цената на кафето дълго време се движеше надолу, като през май след пробив на 50-дневната средна котировките успяха да се изкачат до 105 долара в края на миналия месец. В началото на юни обаче имаше рязък спад в цената до под 100 долара. При успешно изкачване над 101 долара и задържане над това ниво, съответстващо на 38.20% от корекцията на Фибоначи, ще може да се влезе в дълга позиция. Нов спад обаче под 100 долара би предполагал вход в къса позиция с цел 95 долара или стойностите около 50-дневната средна, която би могла да окаже по-сериозна подкрепа.

Nikkei 225

Японският индекс проби линията на подкрепа в началото на май и сформира низходящ канал. Юни донесе надмощие на биковете и индексът прави опити да прекъсне негативното движение. Изкачване над 21 000 пункта би изпратило котировките да тестват 50-дневната средна, като неин пробив ще даде възможност на индекса да възстанови движението във възходящия тренд, в който се намираше от началото на годината.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: ценни книжа | Уолстрийт | пазар на акции

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини