В Лондонското метро ще има 4G през 2020 г.

Над 5 млн. души използват световноизвестното Лондонско метро всеки ден

Лондонското метро обяви плановете си за въвеждане на 4G услуги през 2020 г., информира CNBC.

От март 2020 г. пътниците, използващи източната половина на линията „Юбилей“, ще изпитат „пълната мобилна свързаност“ на гаровите платформи и в тунелите, което ще им позволи да осъществяват и приемат повиквания, да сърфират в интернет и да използват социалните мрежи.

В изявление в петък компанията Transport for London (TfL), която експлоатира тръбата, обяви, че стотици мили кабели са били инсталирани в цялата мрежа. Планът е цялата мрежа на метрото да има мобилна свързаност до средата на 2020 г.

"Мрежата на лондонското метро е невероятно предизвикателна среда, в която да се доставят технологични подобрения, но сега сме на път да предоставим мобилна свързаност в нашите станции и тунели", се казва в изявлението на Шаши Верма, главен технологичен директор на TfL.

„Започнахме сложната работа, за да позволим на нашите клиенти да получат телефонни разговори в нашите тунели от март 2020 г., като през следващите години ще бъдат включени повече станции и линии“, добави Верма.

Пътниците на лондонското метро, което се използва от над 5 милиона души на ден, вече могат да използват безплатен WiFi на над 260 станции. По думите на Садик Хан, кмет на Лондон, въвеждането на мобилна свързаност е наистина важна стъпка за милионите хора, които използват метрото всекидневно.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: технологии | пътници | 4G | лондонско метро

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини