Въпросителните около Brexit все още държат британския паунд под натиск

Индексът Dow Jones Industrial Average нарасна до исторически максимум

Щатските индекси достигнаха до нови максимуми, след като се повишиха очакванията за понижение на лихвите от Федералния резерв на заседанието в края на месеца. Слабите икономически данни, които излизат засилиха мнението, че щатската икономика изпитва трудности и нивото на лихвите от 2.75% не съответства на икономическата среда. Индексът Dow Jones Industrial Average нарасна със 179.32 пункта до края на деня при ниво 26966, което е исторически максимум.  Nasdaq Composite също завърши на зелена територия при ниво от 8170.23 пункта. Всеобхватният индекс S&P 500 нарасна с 0.77% до 2995.82, след като секторите на недвижимите имоти и потребителските сектори повишиха индекса до рекордни нива и само на 0.1% разстояние от 3000 пункта. За добрите резултати допринесоха и технологичните компании, a акциите на Tesla поскъпнаха с повече от 4%, след като компанията надмина заложените си стойности за производство на електро автомобили.

Европейските акции завършиха деня на печалба, след като лидерите на ЕС се договориха за номинираните, които да ръководят основните институции на блока за следващите пет години. Основна тема през деня беше номинацията на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард за новия ръководител на Европейската централна банка. Немският основен индекс DAX добави 0.71% към стойността си до 12616.24 пункта, докато FTSE 100 се изкачи до 7609.32 пункта. Опасенията, че Фед ще намалява лихвите забави щатската валута, при което златото  записа лека преднина от 0.03 процента до 1418.60 долара за тройунция. Цената на петрола остана стабилна в сряда, след като данните за запаси показаха понижение, по-малко от очакваното, което повиши стойността на нефта до 57.40 долара за барел.. В края на дена  петролът сорт Брент се търгуваше при цени от 63.94 пункта.

Ден на независимостта в САЩ

По случай националния празник на САЩ Денят на Независимостта на 4 юли щатските пазари ще останат затворени. На 4 https://www.economic.bg/admin/юли търговията през платформата ЕЛАНА МетаТрейдър на ценни метали, енергийни продукти, щатски индекси и щатски ценни книжа ще приключи в 20:45 часа.

Акциите на електро автомобилния производител  поскъпнаха с 4%, след като компанията обяви рекордно производство на автомобили, с което надмина заложените си цели. В средносрочен план има формиране на възходящ тренд, но цената остава под 100 дневната подвижна средна, което се явява риск за ново понижение ако бъде пробива тренд линията. При засилване на купувачите и поскъпване над линията на съпротива може да очакваме поява на импулсно движение във възходяща посока.

Въпросителните около Brexit все още държат британския паунд под натиск и под 50 дневната средна, при което се образува скрита дивергенция, която дава сигнал за възстановяване на низходящото движение. В краткосрочен план цената може да тества психологическата граница при 1.25, където може да видим отскачане на цената, предвид силното ниво на съпротива.

Слабите данни на щатската валута имат положителен ефект върху цената на платината, която проби над формацията флаг. Това ни дава сигнал за покупка с очакване цената да достигне до близо $870. Формиране на възходящо движение остава валидно, докато цената се задържи над 50 периодната средна.

Японският индекс се задържа над зоната на подкрепа, която ограничава индекса от по-сериозни спадове. Тук при покачване над локалния максимум при 21840 пункта ще имаме бързо развитие на възходящото движение, докато при понижение под гапа и 50 дневната средна може да се формира корекция.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: европа | акции | пазари | злато | САЩпаунд

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини