МО подписа договора за ремонт на съветските вертолети

Четири „Ми-24“ и четири „Ми-17“ ще бъдат ремонтирани от държавната „Терм“ срещу 40 млн. лв.

Снимка: Economic.bg/Архив
Министерството на отбраната е подписало две рамкови споразумения с държавното дружество „Терем Холдинг“ за ремонт на руските хеликоптери. Общата стойност на сделката е 38.7 млн. лв. От министерството обявиха, че дъщерното ремонтно дружество „Терем-Летец“ ще изпълни 93% от строителните дейности по двата договора.

По-големият контракт на стойност 27.8 млн. лв. предвижда капитален ремонт на 4 хеликоптера „Ми-24“, а другият се отнася до капиталния ремонт на други 4 хеликоптера „Ми-17“.

И при двата договора, според подписаното рамково споразумение, срокът за изпълнение на поръчката е 48 месеца (4 години). Има изискване обаче в рамките на 8 месеца изпълнителят да е готов поне с една машина на договор.

Трима кандидати подадоха оферти за договора за ремонт на „Ми-24“, докато по-малкият договор за ремонт на „Ми-17“ привлече интереса на четири компании.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Ми-17 | Ми-24 | съветски хеликоптери | руски хеликоптери | ремонт на хеликоптери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини