Volkswagen преосмисля сделката за батерии със Samsung за €50 млрд.

Samsung съкрати обещаните доставки до една четвърт

Снимка: Pixabay
19:40 27.05.2019

Германският автомобилен гигант Volkswagen преосмисля плановете си за закупуване на автомобилни батерии (акумулатори) на стойност 50 милиарда евро. Компанията се притеснява, че Samsung няма да успее да осъществени сделката за доставки. 

Samsung трябваше да предостави акумулаторни батерии на Volkswagen за захранване на около 200 хил. автомобила, но южнокорейската компания съкрати обещаните доставки до една четврът по време на преговорите, съобщиха германски медии. 

Volkswagen обяви по-рано този месец, че ще създаде производствено съоръжение за батерии в Долна Саксония и ще инвестира в него 1 млрд. евро. 

Решението идва след плана на автомобилния гигант да пусне на пазара около 70 нови електрически модела през следващите 10 години. Компанията също така заяви, че ще се стреми към стратегическо партньорство с установени доставчици на акумулаторни клетки. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | Volkswagen | сделка | батерии | доставки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини