Volkswagen ще предложи 70 електрически модела за 10 години

Дружеството ще инсталира 400 бързозарядни станции по основните европейски пътища до 2020 г.

Снимка: Pixabay

Автомобилният производител Volkswagen планира да пусне близо 70 нови електрически модела през следващите 10 години вместо планираните 50. Това става ясно от публикувано съобщение на компанията днес. В резултат на това броят на превозните средства, които компанията планира да продаде в следващото десетилетие ще се увеличи от 15 на 22 млн. броя.

Разширяването на електрическата мобилност е важен градивен елемент по пътя към неутрализирането на въглеродните емисии. Volkswagen е съставил цялостна програма за декарбонизация, насочена към постигането на напълно неутрален баланс на CO2 във всички области. Така компанията изцяло се ангажира с целите на Парижкото споразумение в областта на климата.

Групата Volkswagen е определила ключови цели във всички области, които трябва да бъдат постигнати през следващите години по пътя на пълното декарбонизиране до 2050 г. Мерките следват принципите на ефективно и устойчиво намаляване на въглеродните емисии и преминаване към възобновяеми енергийни източници.

Електрическите автомобили в групата на Volkswagen ще се повишат до поне 40% до 2030 г.

„За да увеличим още повече електронната мобилност, ще инсталираме 400 бързозарядни станции по основните европейски пътища и магистрали до 2020 г.”, пишат от компанията. 100 от тях ще бъдат разположени в Германия, което означава, че ще има станция на всеки 120 километра.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Германия | Volkswagen | въглеродни емисии | бързозарядни станции | 70 електрически модела

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини