Володимир Зеленски положи клетва като президент на Украйна

Той предложи да разпусне парламента и да свика предсрочни избори

Снимка: БТА
11:40 20.05.2019
Володимир Зеленски положи клетва като президент на Украйна на специална церемония във Върховната рада. Церемонията по встъпване в длъжност бе излъчвана на живо от Киев.

"Обещавам да защитавам суверенитета и независимостта на Украйна с всичките си дела, да се грижа за благосъстоянието на Отечеството и за благосъстоянието на украинския народ, да защитавам правата и свободите на гражданите, да спазвам Конституцията и законите на Украйна, да изпълнявам задълженията си в интерес на всички сънародници, да издигна авторитета на Украйна в мир", заяви Зеленски на тържественото заседание на парламента.

Комедийният актьор, който няма никакъв политически опит, встъпи в длъжност месец след като победи Петро Порошенко на изборите и стана най-младият президент на Украйна. 

Новизбраният президент предложи да разпусне парламента и да свика предсрочни избори. Той обеща още да се справи с корупцията и да сложи край на войната с подкрепяните от Русия бунтовници в източната част на страната. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Украйна | президент | клетва | предсрочни избори | Зеленски | Володимир Зеленски

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини