VOSS Automotive ще открие официално първия си завод в България

Очаква се до края на 2020 г. фабриката да създаде 900 нови работни места

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна
Снимка: Pixabay
17:10 17.09.2019
Германският производител на авточасти VOSS Automotive обяви, че на 26 септември ще открие официално първия си завод в България. Обектът се намира в индустриален парк „Баховица“ край Ловеч и от месец май започна масово производство.

Финансирането в първия етап на инвестицията възлиза на 15 млн. евро и вече са открити 100 нови работни места, като се очаква до края на следващата година броят им да се увеличи до 900.

VOSS Automotive вече над 85 години произвежда части за компаниите BMW, Volkswagen, Audi Ford и др. Към днешна дата производителят присъства в 56 държави и има над 6000 служители. Концернът реализира годишен оборот от над 600 млн. евро. VOSS Automotive притежава дългогодишен опит в производството на тръбни връзки и компоненти за първично вграждане в горивните, охладителните, пневматичните и изпускателните системи за леките и тежкотоварни автомобили.

Миналия месец от българското Министерство на икономика обявиха, че генералният секретар на ведомството се е срещнал с представители на VOSS Automotive, за да обсъдят плановете на компанията да създаде нов завод за Източна Европа, както и конкретните възможности за изграждането му в България.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобили | завод | Ловеч | авточасти | VOSS Automotive | Баховица | автопроизводство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ