Японски гигант в бизнес дигитализацията стана акционер в „Немечек България“

Немечек България е една от първите самостоятелни софтуерни компании у нас

Снимка: Немечек България
10:12 15.10.2019
Японският гигант Ricoh, световен лидер в решенията за дигитализиране на бизнеса с годишен оборот от над 18 млрд. долара, стана акционер в една от първите самостоятелни български софтуерни компании - "Немечек България". Сделката бе финализирана в навечерието на 20-ата годишнина на българското дружество.

Стъпката идва като резултат от решението на Ricoh да придобие DocuWare - дългогодишен миноритарен партньор в българското дружество.

“За нас това не е просто стечение на обстоятелствата, а знакова инвестиция и още едно категорично признание за екипа на "Немечек България", защото основната част от системата DocuWare се разработва именно от нашите професионалисти от 1998 г. насам”, обяснява Георги Брашнаров, основател на софтуерната компания.

Очаква се сътрудничеството с Ricoh тепърва да открие нови хоризонти и да засили допълнително участието на българската компания в реализирането на проекти на глобално ниво. "Има възможност и за разрастване на екипа", става ясно още от думите на Брашнаров.

Разработването на системата DocuWare е един от първите проекти, с които преди 20 години "Немечек България" стартира дейността си. Към момента над 60 специалисти работят по развитието и дистрибутирането на системата за дигитално управление на бизнес информация и автоматизация на работните процеси. Решението се ползва от над 500 000 потребители от 12 000 компании в 90 държави в цял свят, а в България се предлага от 2000 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: акционер | Георги Брашнаров | IT | софтуерна компания | Немечек България | Ricoh | японска компания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини