Замъкът в Равадиново сред най-приказните дестинации в Европа

"Влюбен във вятъра" е в Топ 10 в класацията на Еuropen Best Destinations

Снимка: Pixabay

Замъкът „Влюбен във вятъра” в село Равадиново влезе в класацията на Еuropen Best Destinations за „Най-приказните места в Европа”. Българският обект се нареди на 10-то място сред общо 17-те дестинации включени в рейтинга.

„Той е един от най -красивите замъци в Европа и един от най -посещаваните паметници в България . Замъкът в Равадиново, наричан още „Замъкът влюбен във вятъра”, е дело на един от последните рицари на съвременността: Георги Тумпалов”, пише в представянето му в сайта на European Best Destinations.

В класацията влизат още места във Франция, Германия и Италия. Цялата класация може да видите тук.

Стилът на замъка е приказен като той е изграден изцяло от камък, добит специално от недрата на Странджа планина. Мястото разполага с изкуствено езеро с лебеди, парк, параклис и изба. "Влюбен във вятъра" е построен във формата на кръст, което според създателя му е признак на вяра, любов и всеотдайност.

Българският замък не за първи път приковава вниманието на любителите на пътешествия. През 2017 г. той се изкачи на 3-то място в списъка на Европейската организация на най-добрите европейски дестинации в категорията за "Най-красив замък в Европа".Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: замък | Влюбен във вятъра | Равадиново | класацията | Еuropen Best Destinations | най-приказни дестинации

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини