Започва подмяната на винетките за паркиране в София

ЦГМ препоръчва живеещите в зоните да заявят по-рано желанието си да им се издаде нови стикери

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) стартира кампанията за подмяна на винетните стикери за зоната за платено паркиране. През есента изтичат правата за зоната на близо 6 000 души. ЦГМ изпраща един месец преди крайната дата имейл, в който подсеща водачите да подновят правото си на паркиране, ако искат.

„Вече 10% от нашите клиенти са го направили и са си спестили много време, както и притеснението, че ще останат без стикер, докато чакат той да им бъде издаден след срока на валидност на стария“, каза Румяна Милова, директор на дирекция „Паркиране и мобилност“ към ЦГМ.

Ако се подаде заявление по-рано, срокът за издаването на новия стикер е не повече от 2 дни (максимално до 5 дни, ако е необходима допълнителна проверка). При натрупване на заявления в последния момент Центърът за градска мобилност спазва нормативно определения срок за одобрение от 15 дни.

Няма промяна в реда и в основните документите, които са необходими за подновяване на стикерите за паркиране  - нотариален акт, лична карта с постоянен адрес и шофьорска книжка.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | подмяна | ЦГМ | платено паркиране | витенти стикери

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини