Затяга се контролът върху данъчните складове

Камери за видеонаблюдение ще бъдат поставени в складовете за алкохол, цигари и горива

Въвеждат се автоматични средства за контрол в данъчните складове за горива и във фирмите, ползващи за суровина петролни продукти, съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред парламентарната комисия за контрол на приходните агенции. Пред депутатите главният прокурор Сотир Цацаров отчете най-ниското ниво на контрабандни цигари досега у нас, информира БНТ.

От финансовото министерство предлагат две нови мерки за контрол върху горивата.

"Поставяне на видеонаблюдение на входовете и изходите на данъчните складове и уредите, които контролират или отчитат изведените количества, за да сме сигурни, че не се извършва манипулация на тези уреди“, коментира Горанов.

Камерите ще засичат и номерата на цистерните, като ще ги изпращат към митниците.

Около 400 са данъчните складове за горива в България, съобщи финансовият министър, които се наблюдават както от митничари, така и от служители на приходната агенция, но винаги остава човешкият фактор.

"Не можем във всеки данъчен склад да сложим по няколко митничаря, данъчни или няколко полицая и дори да го сложим нямаме гаранция, че човешкия фактор няма да сработи против интереса на държавата“, обясни финансовият министър.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цигари | Владислав Горанов | видеонаблюдение | данъчни складове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини