Зеленски: Ще си върнем Крим

Крим бе анексиран от Москва в края на март 2014 г. след края на Украинската революция същата година

Снимка: БТА
Владимир Зеленски, новоизбраният украински президент, изрази увереност, че Крим ще се върне в пределите на родината му. Но „пътят ще бъде дълъг“, каза той, цитиран от агенция „Фокус“. 

„Днес е 75-ата годишнина от началото на депортацията на кримските татари…Аз вярвам, че ние ще освободим родината на кримските татари от окупацията. Пътят за възвръщане на Крим може да бъде и дълъг, но ние ще го изминем заедно“, написа Зеленски във Facebook. 

Крим бе анексиран от Москва в края на март 2014 г. след края на Украинската революция същата година и навлизането на руски войски на територията. Украйна счита анексирането за нарушение на международното законодателство. Действията на Русия ѝ донесоха неприятности на геополитическата сецна. 

По официални данни, в Крим живеят повече от 260 хиляди татари. По думите на Зеленски те „отново са станали жертва на репресии“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | Украйна | президент | Крим | Владимир Зеленски

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини