Airbus пуска първия пътнически хибриден самолет до 2035 г.

Авиотрафикът е източник на 2.5% от световните емисии на въглероден диоксид.

Снимка: Pixabay
20:40 29.11.2019

Airbus планира да разработи първия пътнически хибриден самолет до 2035 г., пише Reuters Deutchland. „Нашата цел е да изградим първия в света пътнически самолет с ниски емисии“, заяви главният изпълнителен директор Гийом Фари , цитиран от изданието. Планира се машината да се задвижва от хибридно-електрически двигател.

Ръководителят на компанията не посочи по-подробна информация за техническите характеристики на бъдещия самолет. От на Фари стана ясно, че Airbus иска да поеме водещата роля в създаването на екологично чисти самолети. Той призна, че това е сложен процес и ще изисква големи инвестиции. Авиотрафикът е източник на 2.5% от световните емисии на въглероден диоксид.

Изпълнителният директор на компанията подкрепи развитието на транспортния сектор в насока към производството на нисковъглеродни горива. По думите му е важно енергийния сектор да се развие в насока към изключване на въглищата и природния газ.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Airbus | самолети | пътници | хибриди