Айфеловата кула отново посреща посетители

Маските ще са задължителни за всички над 11-годишна възраст

Снимка: Toureiffel.paris
15:14 25.06.2020

Туристи и парижани от четвъртък отново ще могат да се възхищават на гледката към френската столица от Айфеловата кула. Популярната забележителност отново се отваря след тримесечно закриване заради коронавируса, но с ограничения.

Посетителите на най-известната забележителност в града няма да могат да използват асансьорите до 1 юли, за да се осигури безопасно разстояние между хората и да се ограничи рискът от заразяване. Горната част на кулата ще остане затворена за посетители. „За да се гарантира, че посетителите не се срещат по стълбите, изкачването ще бъде от източната колона, а слизането от запад“, заяви операторът на кулата.

Металната забележителност ще излезе от най-дългото си затваряне след Втората световна война навреме за летния сезон, но с ограничен брой посетители в началото и задължителни маски за лице за всички над 11-годишна възраст, се казва на сайта на Айфеловата кула. Съоръжението ще бъде дезинфекцирано според изискванията.

Заради коронавируса хиляди културни паметници и събития бяха отменени във Франция. Музеят „Лувъра“, музеят на Орсе и градините на Версай бяха затворени и се очаква да отворят през юли.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: отваряне | Айфелова кула | маски | забележителност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини