Apple и Microsoft поведоха пазара надолу

Седмичните молби за безработица в САЩ надхвърлиха очакванията на анализаторите

Снимка: Unsplash
Американските акции се понижиха през волатилна сесия в четвъртък. Apple и Microsoft поведоха низходящото движение, след като спаднаха с по над 4%. Акциите на Tesla се плъзнаха с 5%, след като през нощта компанията публикува финансови резултати за второто тримесечие на 2020 и започна сесията с положителен гап от 5%. 

Междувременно седмичните молби за помощи при безработица в САЩ надхвърлиха очакванията на анализаторите и се покачиха с 1.4 милиона, което отбеляза 18-тата поредна седмица, в която молбите възлизат на над 1 милион. Dow Jones се понижи с 353 пункта, или 1.3%, до 26 652, а S&P 500 се плъзна с 1.2% до 3 355, прекъсвайки 4-дневна печеливша серия. Nasdaq се понижи с 2.2%, или 244 пункта, до 10 461, след като разпродажбата в големите технологични компании се задълбочи. 

Цената на петрола се понижи с около 2%, след като скок в броя на случаите на коронавирус засили притесненията от спад в търсенето на гориво, докато напрежението между САЩ и Китай продължава. Златото от своя страна се покачи с около процент, доближавайки се до психологическото ниво от 1 900 долара за тройунция, на фона на отслабващият долар и надеждите за фискални стимули за подпомагане на икономиките силно засегнати от пандемията. 

Акценти днес

Икономически данни – Европа

Акцентът за деня ще падне върху икономически данни за активността на производствения сектор в Германия, Великобритания и Еврозоната. Индексът измерва данните за активността на мениджърите в производствения сектор. Четене над 50.0 показва разширяване в сектора.

Инструмент на фокус 

Tesla – Дневна

Компанията публикува добри финансови резултати за Q2 2020, надминавайки очакванията на анализаторите. Печалбите за акция достигнаха 2.16 USD. Цената започна сесията с положителен възходящ импулс, но изглежда достигна зона на съпротива и успя да се понижи с 5% за деня, след като множество инвеститори прибраха своите печалби.  

GBP/USD – Дневна

Валутната двойка се намира в период на консолидация от началото на април. Възходящият импулс достигна нивото на съпротива около 1.274, над което не успя да се задържи за трети пореден ден. Линиите на бавния Стохастик са на път да се пресекат, давайки ни сигнал за обрат в посоката на тренда.

US Copper – 4 часова

След масовите разпродажби около пандемията медта успя да покрие загубите. Цената не успя да надхвърли психологическото ниво от 300 USD, от което последва корекция до 50-периодната експоненциална средна. Вторият опит за пробив на психологическото ниво също беше осуетен, като пробив и задържане под 50 ЕМА биха ни дали сигнал за продължаване на низходящото движение.

US 30 Wall Street – 8 часова 

Индексът се намира във възходящ тренд. Цената изглежда достигна зона на съпротива около психологическото ниво от 27 000. Множество инвеститори затвориха своите позиции в големите технологични компании, прибирайки своите печалби, което доведе до спад в стойността на индекса през последните два дни. Очакваме тази тенденция да продължи до линията на подкрепа около 26 500. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: фондова борса | акции | безработица в САЩ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини