Цитат на деня:

„Атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура“

Бойко Борисов, министър-председател на Република България

Снимка: Economic.bg/Архив
13:55 29.07.2020

„В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура“.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на строежа на автомагистрала „Хемус“. По думите му всеки месец се вижда напредъка на строежа на магистралата. „Всичко това се прави за младите хора“, каза още Борисов.

С постановление на Министерския съвет от вчера правителството осигури още 81.4 млн. лв., които ще се използват за разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16.3-ккилометровия участък между Буховци и Белокопитово. По договор отсечката трябва да бъде завършена през 2021 г.

„Тук беше кал преди половин година. А сега и гредите са сложени“, похвали се премиерът Бойко Борисов при огледа на изграждащите се в момента мостови съоръжения по трасето Буховци-Белокопитово.

В момента по „Хемус“ се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и изграждането на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | строеж | Хемус | ремонтни дейности

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини