България ще купи от Холандия два минни ловеца за 2 млн. лв.

Договорът трябва да бъде ратификациран и от Народното събрание

Снимка: Wikipedia
16:02 06.11.2019
Министерският съвет одобри проект на договор между правителствата на България и Нидерландия за закупуване на два кораба минни ловци за близо 2 млн. лв. без ДДС.

Придобиването на военните плавателни съдове ще допринесе за повишаване на способностите на българските Военноморски сили за изпълнение в пълен обем на задълженията за провеждане на противоминни операции за осигуряване безопасността на корабоплаването в морското ни пространство в мирно време, както и за успешно изпълнение на военновременните задачи в национален и съюзнически формат в НАТО и ЕС, се казва в мотивите към правителственото решение.

Съгласно Закона за международните договори на Република България, с одобряването на проекта на договор за закупуване на двата кораба, правителството упълномощава министъра на отбраната Красимир Каракачанов да проведе преговори и да подпише договора, при условие на последваща ратификация от Народното събрание на Република България.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: нови кораби | военни кораби | бойни кораби | Минни ловци

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини