„ББР Лизинг“ вече членува в Българската асоциация за лизинг

Основните цели и задачи на сдружението са подобряване на търговското и данъчното законодателство в България относно лизинговата дейност,

Снимка: ББР
ББР 14:29 19.02.2020

Българската асоциация за лизинг (БАЛ) прие за свой пълноправен член дъщерното дружество на Българската банка за развитие „ББР Лизинг“ на проведеното си вчера годишно Общо събрание.

Компанията „ББР Лизинг“ е създадена през 2019 г. като част от Групата на ББР, за да допълни финансовите услуги, предлагани в изпълнение на мисията на банката за подкрепа на българското предприемачество.

„Лизингът има ключова роля за предприятията, особено в инвестициите за технологичното им обновяване. Тези услуги са все по-търсени у нас, а данните на БНБ показват, че лизинговият портфейл нараства стабилно, както и проникването на лизинга в българската икономика“, заяви главният изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, който учреди дъщерното дружество заедно с компаниите „Фонд за капиталови инвестиции“ и „ББР Факторинг“.

„ББР Лизинг“ подпомага бизнеса, като ускорява растежа и увеличава обема на производствената дейност. Тези услуги са фокусирани предимно върху малки и средни предприятия и компаниите в областта на иновациите.

Дъщерното дружество на ББР се присъединява към Българската асоциация за лизинг, в която членуват над 20 лизингови компании, регистрирани в страната.

Основните цели и задачи на сдружението са подобряване на търговското и данъчното законодателство в България относно лизинговата дейност, по-голяма конкурентоспособност чрез създаване на данъчни преимущества за лизинга като форма на инвестиционно финансиране и насърчаване на лоялната конкуренция на лизинговия пазар. Членството в БАЛ предлага и възможност за участие в международни форуми и организации, свързани с лизинговия бизнес.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ББР | членове | Българска банка за развитие | ббр лизинг | Българската асоциация за лизинг