БДЖ подписа най-скъпия си договор

Той е с компанията „Алстом транспорт С.А.” и е на стойност 137 млн. лв.

Снимка: БДЖ
16:57 17.12.2019

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД подписа най-скъпия си договор досега - за близо 137 млн. лв. без ДДС. Той е с компанята „Алстом транспорт С.А.” и е за ремонт и поддръжка на електрическите и дизеловите мотриси „Сименс”, съобщиха от държавната железница. 

Договорът е за срок от 5 години, а размерът му е за близо 137 млн. лв. През първите 6 месеца след подписване на договора „Алстом” ще извърши подготовка за осъществяване на планираните ремонти, след което ще започне възстановяването на няколко мотриси, които отдавна са спрени от експлоатация поради изключително тежкото им състояние. След като бъдат рехабилитирани 46-те мотриси, те ще бъдат експлоатирани безпроблемно в следващите 10 години.

Още на 6 декември Economic.bg разбра от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че в антимонополния орган не е постъпила жалба от швейцарската компания „Щадлер“ срещу обществената поръчка на „БДЖ-Пътнически превози“ за ремонт и поддръжка на електрическите и дизеловите мотриси „Сименс“. 

Това автоматично означаваше, че договорът със спечелилата конкурса компания „Алстом транспорт С.А.“ ще бъде сключен до Коледа. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | влакове | ремонт | Сименс | Алстом

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини