Безос може да купи отбор по американски футбол

Според непотвърдени информации той води преговори с няколко собственици от лигата

21:10 11.11.2019
Основателят и изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос се интересува от закупуване на отбор от NFL. Според CBS Sports, неназовани източници от лигата за американски футбол казват, че най-богатият човек на света е "в близък контакт с няколко настоящи собственици от лигата", въпреки че CBS не цитира имената на конкретни отбори, от които Безос може да се интересува.

CBS Sports отбеляза, че закупуването на тим от NFL екип би било доста лесно за Безос, който е най-богатият човек в света. Изданието добавя, че в момента на пазара няма отбори - въпреки че Сиатъл Сийхоукс може да бъде пуснат за продажба след като техният собственик, съоснователят на Microsoft Пол Алън, почина през 2018 година.

Ако Безос закупи футболен отбор, покупката само ще разшири обширната му гама от бизнес интереси извън Amazon в области, вариращи от журналистиката до космическите проучвания.

Може би най-известният бизнес на Безос извън гиганта в онлайн търговията е собствеността му върху вестник „Вашингтон поуст“ (Washington Post), който той купи през 2013 г. за 250 милиона долара. Това придобиване предизвика засилен контрол от американския президент Доналд Тръмп, който често в туитовете нарича вестника като "The Amazon Washington Post" и миналия месец инструктира американските федерални агенции да отменят абонаментите си за Washington Post.

Безос има и бизнес, свързан с изучаването на космоса. През 2000 г. той основа Blue Origin, производител на космическо оборудване и за космически полети. С оглед евентуална продажба на търговски космически полети Blue Origin разработва и тества суборбитални ракети, а най-известната от тях се нарича „New Shepherd“.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: покупка | Джеф Безос | американски футбол | отбор