Безплатни буферни паркинги в София заради мръсния въздух

От СО уверяват, че продължава извършването на проверки за източници на замърсяване на въздуха

19:20 09.01.2020

В петък, 10 януари, Столична община въвежда безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото за всеки, който остави колата си и ползва градския транспорт. Мярката се предприема във връзка с повишаване на нивата на фини прахови частици и прогноза за 10 януари.

Столична община призовава гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул.“Цариградско шосе“, бул.“Черни връх“, бул.“Ломско шосе“, на бул.“Александър Малинов“ и на бул.“Драган Цанков“.

От СО уверяват, че продължава извършването на проверки за източници на замърсяване на въздуха от екипи на Столичен инспекторат.

На сайта  https://air.sofia.bg гражданите могат да следят в реално време  измерваните стойностите на ФПЧ и прогнозите за следващите дни. На специално мобилно приложение SofiAir, което може да се свали и използва на телефони с Android  и iOS операционни системи, гражданите могат да получат информация за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Йорданка Фандъкова | градски транспорт | фини прахови частици | безплатен паркинг

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини