Кои азиатски акции да купуваме по време и след коронавируса, според BNP Paribas

Онлайн търговците ще спечелят най-много по време на епидемията, смятат анализаторите на банката

Снимка: БТА
18:59 24.02.2020

Глобалното разпространение на новия вирус, чийто епицентър е в Китай, не показва знаци на отслабване, а редица анализатори предупреждават, че заразата ще удари икономиките по света по-силно от очакваното, пише CNBC.

„Вярваме, че е твърде рано да говорим за край на възникналите пазарни сътресения вследствие на коронавируса“, пишат анализаторите на най-голямата френска банка BNP Paribas в свой доклад.

Финансовата институция напомня, че докато истинската степен на стреса върху китайската икономиката започва да притеснява инвеститорите, останалата част от Азия е тясно свързана с Китай и това означава, че останалите азиатски пазари също ще пострадат. Сектори като пътуванията и туризмът, потреблението и производството, които са зависими от износа от Китай, са „очевидните губещи“ от епидемията, пише още в доклада на банката.

Това обаче не трябва да бъде причина инвеститорите да избягват азиатските акции. Предвид факта, че потребителите в момента предпочитат да си останат вкъщи, онлайн търговците ще бъдат големите играчи и ще спечелят, смятат от BNP Paribas.

Ето и кои сектори и акции се считат от BNP Paribas за сигурни в момента:

Китайски интернет: Tencent, Alibaba, Baidu и JD.com

Китайски телекоми: China Mobile и China Unicom

Китайско образование: China Education Group

Индийска IT сфера: Infosys, HCL Tech

Индийски телекоми: Bharti Airtel

Индийски потребителски продукти: Marico Industries

Когато притесненията, свързани с овладяването на коронавируса, намалеят, някои от най-силно ударените сектори по време на епидемията, ще се качат рязко, смята банката.

„Очакваме китайското потребление да се възстанови бързо. Туризмът може би няма да успее толкова бързо заради особеностите в потребителското поведение“, заявяват анализатори. Те допълват, че производителите в Китай възобновяват дейността си, а притесненията относно прекъсванията на производството ще намалеят бързо.

Ето и кои сектори и акции от BNP Paribas сочат, че ще скочат при овладяване на заразата:

Китайски потребителски стоки: Jiangsu Yanghe Brewery, Anta Sports, Brilliance China, Midea Group, Sands China, MGM China

Китайска енергия: CNOOC

Корейски технологии: Samsung Electronics и SK Hynix

Тайвански технологии: TSMC, Hon Hai и Largan Precision
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | акции | BNP Paribas | епидемия | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини