CAPA избра най-добрите авиокомпании за 2019 г.

Центърът за авиация обяви победителите в четири категории

Снимка: Pixabay
20:56 11.12.2019

Центърът за авиация CAPA обяви наградите си за най-добрите авиокомпании за 2019 г. по време на срещата CAPA World Aviation Outlook 2019. Организацията връчи награди в общо четири категории – Нискотарифна авиокомпания на годината, Авиокомпания на годината и Стартъп авиокомпания на годината, пише FOX.

Ето ги и печелившите:

Нискотарифна авиокомпания на годината:

В тази категория наградата грабна Spirit Airlines. Компанията е създадена през 1993 г. като американски нискотарифен превозвач. В момента лети до над 50 дестинации, включително САЩ, Канада, Латинска Америка и Карибите.

Експерите на CAPA са на мнение, че авиокомпанията са пионери във въвеждането на изключително успешен модел за ултранискотарифни полети.

Страртъп авиокомпания на годината:

Тук наградата печели канадската нискотарифна компани Swoop. Тя е дъщерно дружество на WestJet, която започна дейност през юни 2018 г. „Избрахме Swoop, защото те са перфектният пример за успешно налагане на нова марка на пазара, която обслужва нуждите на близо един милион пътници още през първата година от започването на работата си“, заявиха от CAPA.

Авиокомпания на годината:

British Airways от доста време експериментира и успя да си спечели прозвището „авиокомпания от ново поколение“. Освен това обаче компанията взе приза и за авиокомпания на годината. British Airways е в процес на „голямо обновяване на флота“, въвеждайки нови седалки, увеличен бордов WiFi и достъп до захранване за всяко място, заяви авиационната компания.

British Airways инвестира над 8.5 милиарда долара в нови самолети, твърди председателят на компанията и изпълнителен директор Алекс Крус.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | авиокомпании | категории

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини