Coursera разширява инженерния си офис в България

Базираният в София екип ще се съсредоточи върху разработването на практически обучения за платформата

Снимка: Coursera
12:57 10.12.2019

Водещата световна платформа за онлайн обучения Coursera обяви своето разрастване в България. Компанията ще разшири инженерния си екип, както и офисното си пространство. Coursera вече започна набирането на нови членове на екипа, като през следващите месеци броят на базираните в София служители ще се удвои, а основният фокус ще е върху разработването на практически проектни обучения като част от многобройните предложения на Coursera.

Разширяването на Coursera в България е илюстрация на растящите инженерни усилия на компанията за стимулиране на иновации на продуктите, които водят до по-добри резултати при обучаващите се. Благодарение на скорошното придобиване на Rhyme Softworks, Coursera вече има достъп до нововъзникващата технологична сцена и изобилието от таланти в тази област в България. Според доклад на SkillValue от 2019 г. България се класира в топ 15 на страните по IT умения в световен мащаб.

"Развълнувани сме да работим с най-добрите таланти в региона за решаване на някои от най-предизвикателните инженерни проблеми в онлайн обучението“, каза Намит Ядав, генерален мениджър на Rhyme в Coursera. Нашият екип в България ще бъде с ключова роля в прокарването на пътя към по-широката визия на Coursera за предоставяне на мащабно, интерактивно онлайн обучение на всеки, навсякъде.“

През август тази година Coursera придоби базирания в България стартъп Rhyme Softworks, виртуална обучителна среда. Тя позволява на всички желаещи да добият допълнителни умения – от начинаещите до средните нива, – като се обучават с ръководител и едновременно с това изпълняват проект или задание от уеб браузър с използването на предварително конфигуриран Windows или Linux облачни компютри. Тъй като Rhyme е част от Coursera Labs, това дава възможност на партньорите да създават практически проекти с използването на почти всички софтуерни приложения на трети страни. Rhyme и другите продукти на Coursera Labs са насочени към необходимостта от усъвършенстван приложен опит в обученията чрез предоставянето на обучаващите на безпроблемно онлайн работно пространство за проекти, без да се налагат настройки на средата или изтегляне на софтуер.

Екипът в България първоначално ще се съсредоточи върху по-нататъшното развитие на Rhyme - неразделна част от обученията на Coursera. По този начин обучаващите се ще имат достъп до самостоятелни практически проекти, партньорите ще могат да добавят проекти на Rhyme и да оценяват своите курсове, а корпоративните клиенти ще могат да създават индивидуални проекти за своите служители.

Coursera има над 9 милиона обучаващи се, над 600 корпоративни клиенти и повече от 50 университета и индустриални партньори в Европа. През април 2019 г. Coursera осигури 105,5 милиона долара в кръг от финансиране от серия Е. По този начин компанията получи ресурс за разширяване в нови региони, сред които Северна и Латинска Америка, като същевременно продължи да укрепва и диверсифицира своите продуктови предложения. Като част от експанзията си в България, Coursera активно наема разработчици на софтуер за новото си офис пространство, разположено в Betahaus.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: платформа | служители | наемане | екип | coursera | онлайн обучение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини