Covid-19 направи телеком мрежите още по-критична инфраструктура

Директорът на Ericsson призова индустрията да преосмисли бъдещата роля на мрежите

20:48 13.05.2020
Днес повече от всякога свързаността е ключова, а разпространението на Covid-19 превърна фиксираните и мобилните далекосъобщителни мрежи в още по-важна и голяма част от критичната инфраструктура. Това коментира изпълнителният директор на Ericsson Бьорж Екхолм.

Изтъквайки необходимостта от качествена връзка, той призова индустрията да преосмисли бъдещата роля на мрежите. „Инвестирането в качеството на мрежата поддържа абонатите щастливи“, посочи Екхолм по време на първия от поредица онлайн семинари UnBoxed Office на Ericsson.

Ericsson е един от тримата топ производители на телекомуникационно оборудване, заедно с Nokia и Huawei. Шведската компания им 85 000 служители, работещи отдалечено в момента.

Компанията е в активна надпревара за спечелването на повече 5G клиенти, което ще е ключов елемент от стратегия ѝ за растеж. В допълнение към последните договори с China Mobile, Ericsson обяви сделка с BT за внедряване на двурежимния си 5G Core. VodafoneZiggo, водещият нидерландски телеком доставчик, стартира 5G в Нидерландия също с оборудване на Ericsson. Клиенти на компанията са и австралийската Telstra и американската T-Mobile.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Ericsson | мрежи | мобилна мрежа | телеком оператори | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини