Данните за новите случаи на Covid-19 продължават да движат пазарите

Индексът на потребителските цени се увеличава с 0.6% през миналия месец, след като през май спадна с 0.1%.

Снимка: БТА

Wall Street изпрати ден на значителни печалби, след като американските акции бяха подкрепени от оптимизма на инвеститорите относно сезона за публикуване на финансовите отчети, както и от новините, че няколко щата са регистриралия намаление на бройката новозаразени с коронавирус. Сините чипове в състава на Dow Jones зададоха позитивния тон на пазарите, като акциите на Caterpillar, Boeing и Chevron се отчетоха с най-силни резултати и ръстове от между 3% и 4%. Индустриалният индекс прибави 556 пункта към стойността си.

Широкият S&P500 и технологичният NASDAQ последваха възходящото движение с ръстове от 1.3% и 1%, въпреки че някой от гигантите в технологичния сектор изостанаха на фона на общото представяне. Акциите на JPMorgan Chase поскъпнаха с 0.72%, след като банковият гигант отчете приходи и печалба, които надскочиха очакванията на анализаторите. Банката обяви 79-процентов ръст на приходите от търговия на фона на колебанията на пазара през второто тримесечие. Друга основна тема във фокуса на инвеститорите през днешния ден беше новината за инфлацията в САЩ, която се ускорява през юни след три поредни месечни спада, тъй като бизнесът отново отваря врати.

Индексът на потребителските цени се увеличава с 0.6% през миналия месец, след като през май спадна с 0.1%. В Европа основните индекси на можаха да намерят единна посока и всички финишираха на червена територия с изключение на британския FTSE100, който напредна със скромните 0.06%.

Акценти от днес

Основен лихвен процент – Централна банка на Канада

Акцентът за деня ще падне върху решението на Централната банка на Канада относно евентуалната промяна на основния ѝ лихвен процент. Банката ще съобщи решението си в 17:00 часа българско време, като очакванията са лихвената ставка да не бъде променена от текущите 0.25%. Въпреки това е възможно да станем свидетели на висока волатилност при валутните двойки с участието на канадски долар.  

Hilton Worldwide Holdings Inc. – Дневна

От месец март насам акцията на Hilton образува класически възходящ трендови канал, като след последния неуспешен тест на горната му граница, която съвпада със съпротивата на 200-дневната ЕМА, цената започва корекцията си. Тя ни извежда до настоящия момент, който изглежда удачен за нова покупка на акцията. При вход в дълга позиция, желателно е печалбите да бъдат прибрани при нива около $85.

GBP/USD – Дневна

Британският паунд изглежда за втори път няма да успее да се справи със съпротивата на 200-дневната експоненциална средна, формирайки по-нисък връх. Приемаме това като индикация за превес на щатския долар и очакваме валутната двойка да започне нова низходяща вълна. 

XAU/USD – Дневна

Златото уверено продължава възходящия си тренд, формирайки нови по-високи върхове. Ценният метал обаче се намира много близо до възходящата тренд линия, ограничаваща вълните на поскъпване, като междувременно индикаторът CCI започва низходящо движение след престой в зона на прекупен пазар. Очакваме цената да образува двоен връх, което да бъде последвано от корекция до нива около $1750.

Nikkei – 8 часова

След силния възход от месец май и началото на юни, японският индекс образува тренд продължаваща фигура под формата на триъгълник. Цената е към края на консолидацията си, а индикаторът стохастик е на път да образува възходящо пресичане, което ще потвърди бичите ни нагласи. При успешен пробив на съпротивата, очакваме рязко и значително поскъпване на индекса.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html