Даунинг Стрийт не иска обсъждане на законите около сделката за Brexit

Същевременно депутатите гласуваха точно за това преди да приемат споразумението с ЕС

Снимка: БТА
14:28 24.10.2019
Британското правителство не планира другата седмица да продължи обсъждането на законодателството, необходимо за въвеждането на споразумението за Brexit. Това е казал ръководителят на Камарата на общините (Долната камара на британския парламент) Джейкъб Рийс-Мог, пише Reuters.

Изказването му идва по повод плановете му за работата на Камарата през следващата седмица, когато настъпва датата, на която Великобритания трябва да излезе от ЕС – 31 октомври. Засега европейските лидери не са одобрили поисканото от Лондон ново отлагане на Brexit с 3 месеца до 31 януари 2020 г. Основната причина е Франция, която настоява отсрочката за Великобритания да е до 15 ноември.

Изакзването на Рийс-Мог не визира законопроектът на Споразумението за Brexit, който трябва да бъде приет от депутатите преди да може да бъде ратифицирана сделката за бъдещите икономически и политически отношения с ЕС. Ръководителят на Камарата на общините има предвид, че няма да се обсъжда законодателството, което ще приведе британските закони в съответствие със Споразумението. Миналата събота обаче британските народни представители гласуваха преди ратифицирането на сделката за Brexit да бъдат приети въпросните законови промени. Необсъждането им на практика означава, че няма Споразумението за Brexit няма да бъде прието в срок, който засега е преди 31 октомври.

Рийс-Мог също така не е споменал дали британското правителство ще опита да убеди парламента да одобри свикването на предсрочни парламентарни избори. При всички положения обаче правителството все още може да промени дневния ред на парламента в кратък срок.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Лондон | Брюксел | излизане на Великобритания от ЕС | споразумение за брекзит | отлагане на Brexit | Даунинг Стрийт | Джейкъб Рийс-Мог

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини