Директорът на Boeing няма да вземе бонуси за 2019 г.

Компанията е подложена на остри критики

Снимка: БТА
14:58 05.11.2019
Изпълнителният директор на Boeing Денис Мюленбург ще се откаже от бонусите си за тази година. Компанията пострада сериозно, след като заради два фатални инцидента самолетите й 737 Max бяха "заземени". Новината съобщи новият председател на компанията Дейв Калхун пред CNBC във вторник.

Решението идва на фона на острите критики, на които е подложена компанията от страна на законодателите по време на изслушванията в Конгреса миналата седмица заради компенсацията на изпълнителния директор през миналата година, която надхвърля 20 милиона долара, въпреки катастрофите със 737 Max в Индонезия през октомври 2018 г. и в Етиопия през март.

Законодателите нападнаха Мюленбург миналата седмица заради неговото обезщетение и отказа му да се оттегли заради кризата.

Бордът на Boeing свали Мюленбург от председателския пост на 11 октомври, като заяви, че има „пълно доверие“ в него като изпълнителен директор и че този ход ще му помогне да реши по-добре кризата със 737 Max. Регулаторите заземиха самолетите в световен мащаб след втората катастрофа през март, принуждавайки Boeing да прекрати доставките и производството на най-продаваните си самолети.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Boeing | самолети | директор | бонуси | катастрофа | 737 MAX | Денис Мюленбург

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини