150 дни без влакове между гарите Карлово и Антон

Пътниците ще се превозват с автобуси, правят се и промени в разписанието

Снимка: БДЖ
11:32 27.02.2020

От 1 март до 29 юли ще бъде изцяло прекъснато движението на влаковете, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон. Причината за въведените промени са планирани от НК „Железопътна инфраструктура“ мащабни ремонтни дейности по жп тунел „Козница“ и прилежащия му участък с обща дължина 5812 метра.

През посочения период няма да се движат нощните бързи влакове по маршрута София-Карлово-Варна-Карлово-София. Спалните вагони за Добрич от тези влакове ще бъдат прикачени към състава на нощните бързи композиции по маршрута София-Варна-София през Горна Оряховица.

Всички пътнически и бързи влакове, които преминават в участъка от Подбалканската железопътна линия между гарите Карлово и Антон, ще се движат по маршрут София-Антон-София и Бургас-Карлово-Бургас. За пътниците от тези влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси между гарите Карлово и Антон. За пътническите влакове по направлението София-Копривщица-София ще бъдат осигурени автобуси между гарите Антон и Копривщица.

Въведените промени в транспортното обслужване през Подбалканската железопътна линия налагат и промени в разписанията на влаковете по този участък, които са разпространени по гарите и спирките и са качени на официалния сайта на „БДЖ-Пътнически превози”.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | Пътнически превози | БДЖ-Пътнически превози | спрени влакове | извозване с автобуси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини