ЕС се бори да предпази Франция от американски мита

Тръмп заплаши да обмити вносни френски стоки за 2.4 млрд. долара

Френският президент Еманюел Макрон (отляво) ядоса американския си колега Доналд Тръмп с цифровия данък във Франция
Френският президент Еманюел Макрон (отляво) ядоса американския си колега Доналд Тръмп с цифровия данък във Франция
Снимка: БТА
10:17 17.01.2020
ЕС е повел борба да предотврати ескалация на трансатлантическото търговско напрежение в резултат на възраженията на САЩ срещу френския данък върху услугите на американските технологични гиганти. Такава ескалация може да доведе до нови американски мита върху френските стоки, внасяни в САЩ.

Еврокомисарят по търговските въпроси Фил Хоган е казал пред Bloomberg, че през идните дни ще стане ясно дали ЕС е успял в посредничеството си чрез Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) да уреди постигането на международно споразумение за данъчното облагане на цифровия бизнес.

„Следващата седмица е много важна, за да опитаме и видим можем ли да постигнем положителни резултати по този въпрос. Няма да прогнозирам какъв ще е изходът“, казал е Хоган.

Американският президент Доналд Тръмп заплашва да наложи мита върху вносни френски стоки на обща стойност 2.4 млрд. долара в отговор на данъка, който Париж наложи върху услугите на американските технологични компании. В началото на декември миналата година Вашингтон заяви, че френският налог дискриминира американските цифрови гиганти като Google, Apple и Amazon.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | Франция | Доналд Тръмп | Еманюел Макрон | мита | цифров данък

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини